Kuunokka
Hevosen Once in a Blue Moon sukuselvitys

Isälinja - :: Emälinja -
Obsidian Ever After
HANN m 164cm, EVM
ii. Obsidianist
HANN vrn 166cm
ie. Schloss Remi
HANN m 161cm
Bad Moon Rising
HANN rn 167cm, EVM
ei. Babadook xx
XX rn 166cm
ee. Bärbel
HANN rt 169cm

Mäntin isälinjasta löytyy varsin tunnettua, hannoverilaista kenttäsukua, joka jatkuu aina maailmankuuluun ori Obsidianiin neljännessä polvessa. Ihan tuntemattomiksi eivät ole jääneet kyseisen oriin jälkipolvetkaan. Erityisesti Mäntin isänisä Obsidianist on jättänyt satoja palkittuja ja menestyneitä jälkeläisiä niin kotimaahansa Saksaan kuin muuallekin Keski-Eurooppaan, ja vilahtelee ori usein Skandinaavisissakin sukutauluissa. Itse Obsidianist oli menestynyt ja pitkän uran tehnyt kenttäratsu jonka palkintokaapista löytyy muutama MM-mitalikin kuuluisan Saksalaisen kenttäratsastaja Marcus Beckerin alla.

Itse asiassa juuri yhdistelmä hannovertamma Schloss Remiin tuli Beckerin toimesta tämän kaavaillessa Obsidianista itselleen jälkeläistä ja tulevaa kenttäratsua. Remi oli Beckerin tuttavan Gerard Baumannin entinen kilparatsu, joka oli jo useamman vuoden toimittanut siitostamman virkaa tämän omistamalla tallilla. Myös Remin takaa löytyy nimekkäitä hevosia, mm. esteratsastuksessa kolme MM-kultaa voittanut tamma Helmine sekä kuuluisahko kenttäori Remington. Ei Remi itsekään huono ollut vaan kilpaili sijoittuen CIC3 tasolla Baumannin ratsuna, jos nyt ei arvokilpailutasolle yltänytkään, mikä ainakin osittain pantiin tamman erittäin oikukkaan luonteen piikkiin.

Vaikka varsinaisia näyttöjä aiemmista varsoista ei vielä ollut (Remin kaksi muuta jälkeläistä olivat 3- ja 1-vuotiaita), vaikutti tamma sopivalle parille Obsidianistin kanssa ja niinpä syntyi Obsidian Ever After. Musta ori peri emänsä tulisen luonteen ja isänsä kapasiteetin, ja aloitti uransa Beckerin ratsuna, josta siirtyi nuoremman polven kenttäratsastaja Maria von Engelin omistukseen. Kaksikko kilpaili sijoittuen CIC4 tasolla ja pyörähtivät muutamissa arvokilpailuissakin. Erityisesti Saksassa Obsidian Ever After oli varsin käytetty siitosori, mutta maan ulkopuolelle sen jälkeläisiä ei paljon eksynyt.

Ruotsalaissukuisen, mutta jo vuosikymmeniä Saksassa vaikuttaneen Anne Nilsonin kilpauran päätyttyä nainen jatkoi valmennuksen ja puoliverikasvatuksen parissa. Ihailemansa Obsidianist suvussa (sekä tietenkin oriin omat meriitit) houkuttelivat Annen käyttämään Obsidian Ever Afteria parille tammalleen, joista toinen oli hannoverilainen Bad Moon Rising. Tamma itse oli vähemmän kisattu ja hankittu pääasiassa siitoskäyttöön hyvän sukunsa vuoksi, joskin Nilssonin tytär ratsasti sillä muutamia vuosia CIC2 tasolla.

Muun muassa hannoverjalostukseen hyväksytty täysiveriori Babadook xx oli niin ikään legenda jo eläessään. Erittäin hyvän ratsutyypin omaava, arvokilpailuissakin mitalipaikoille sijoittunut ori oli aikansa nouseva tähti. Babadookista löytyi luonnetta, mutta myös kapasiteettia, ja etenkin kenttähevoskasvattajat käyttivät oria tammoilleen hurjat määrät. Babadook kuitekin kuoli vain 9-vuotiaana loukkauduttuaan vakavasti kilpailuissa, mikä teki sen linjasta ainakin tietyissä piireissä entistäkin halutumpaa jalostusainesta.

Yksi "Babadook -huumassa" astutettu tamma oli Bärbel. Bad Moon Rising ei ollut suinkaan hyväsukuinen pelkästään isänsä takia, sillä Bärbelin isä puolestaan oli esteratsastuksessa menestynyt Bethoven II ja emänisä kuuluisa siitosori Casino Blue. Bärbel itsekin oli tehnyt uraa niin este- kuin kenttäratsunakin ja sen varsoista löytyy useampia tunnettuja nimiä, muun muassa oriit L.A. Vintage ja Engel, sekä tamma Perfect Silber.