Kuunokka

★ ★ KTK-III

Hannover, tamma
Ruunikko (AA Ee), 163cm
s. 14.09.2018 FI 8 vuotta
VH17-011-0102

kasv. Anne Nilsson
om. Serena Malvalehto (VRL-09334)

kenttäpainotus jalostuskäytössä

Once in a Blue Moon

Kun näin Mäntistä myynti-ilmoituksen, kiinnostuin välittömästi siitä, että vaikka se ei ollut järin kaunis hevonen ja edullinen hinta epäilytti, oli se osaava ja näyttöjä kenttäratsastuksesta löytyi jo. Pakkohan tilaisuuteen oli tarttua kun ostotarkastuksessakin tamma osoittautui terveeksi!

Mäntin viaksi osoittautuikin varsin nopeasti sen luonne. Blueksi kutsuttu tamma sai Kuunokassa nopeasti uuden lempinimen ja epävirallisen aseman tallin pellenä, Mäntti kun tuntui saavan elämässään lähinnä kaaosta aikaan.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
kuvat © VV

Luonne

Vaikka Mäntti ei ole fiksu eikä edes filmaattinen, on se erittäin kiltti ja hyväntahtoinen hevonen. Tamman ei missään tapauksessa voisi edes kuvitella kiukuttelevan tai uhittelevan sen enempää ihmisille kuin muillekaan luontokappaleille, eikä se oikein osaa pelätäkään mitään. Itse asiassa Mäntti on niitä hevosia jotka luultavasti kuolisivat ensimmäisen puolen tunnin aikana joutuessaan villiin luotoon. Ei sillä, että se olisi riskinä; tamma ei ole todistettavasti koskaan ottanut hatkoja tai pudottanut tieten tahtoen ratsastajaa selästään, ja kerran muun lauman karatessa laitumelta jäi Mäntti sinne itsekseen.

Kun ottaa muutamat, epätodennäköisetkin vaaratekijät huomioon, on tamma erittäin helppo käsitellä. Sen ulottuville ei kannata jättää mitään mihin-- tai no, itseasiassa mitään. Oikeastaan tammaa ei kannata jättää yksin laisinkaan. Muuten se on ihan mukava ja ajoittain jopa ihan viihdyttäväkin, jos vain ihmisen puolesta kärsivällisyys riittää.

Vaikka omaakin olemattoman keskittymiskyvyn ja korkeintaan yhden rusinankaltaisen aivosolun, on Mäntillä yllättävän paljon kapasiteettia. Ei se huippu ole missään lajissa, mutta kenttäratsuksi monipuolinen ja suhteellisen tasainen eri osa-alueissa. Kohtuullisen hyvät liikkeet ja mukiinmenevä hyppytyyli ovat saaneet parikseen paljon nopeutta ja kestävyyttä, joiden ansiosta tammalla pärjää ihan hyvin tasokkaammissakin luokissa.

Suku & jälkikasvu

Sukua 0 polvea tutustu
Obsidian Ever After
HANN m 164cm, EVM
ii. Obsidianist
HANN vrn 166cm
ie. Schloss Remi
HANN m 161cm
Bad Moon Rising
HANN rn 167cm, EVM
ei. Babadook xx
XX rn 166cm
ee. Bärbel
HANN rt 169cm
Jälkeläiset
hannNox Don Luans. 20.07.2021, isä/emä Duranimoei meriittejä
fwbNox Dragonwraiths. 21.05.2021, isä/emä Dragon Says Rawrei meriittejä
hannBurberry Purrfections. 14.10.2020, isä/emä Bedlam's Baneei meriittejä
fwbNox Once In A Faeriemoons. 31.08.2019, isä/emä Don RostojevKTK-III

Kilpailumenestys

Kilpailustatistiikka
Vahvimman ominaisuudet

Kestävyys
Nopeus
Hyppytekniikka
KO vaativa B ei kilpaile ratsastaja -
RE 130cm ei kilpaile
ratsastaja -
KE CIC3 tasolla 7 / 6
ratsastaja -
NJ näyttelyt

ei näyttelymenestystä
VSN näyttelyt

ei näyttelymenestystä
Arvokilpailumenestys

30.11.2020 KERJ Cup, CIC4 ; 2/17

Päiväkirja

00/00

Päiväkirjamerkintä
© kirjoittaja