Kuunokka

★ ★

Sinevan Ohfudge

Suomalainen puoliverinen, ori
Cremello (Aa ee CrCr), 174cm
s. 20.2.2021 FI 4 vuotta
VH21-031-0151

kasv. Daniel Susineva
om. G. y Cuevas (VRL-09334)

koulupainotus ei jalostuskäytössä

Kun puhutaan suomalaisista hevosista, on Serena yleensä se, joka sanoo, että "hei vau!". Jos kyseessä on kouluratsu tai koulusukuinen varsa, laitetaan hienovarainen vihje Gerardon suuntaan ja yleensä siinä vaiheessa mies vasta muistaa, että totta tosiaan, Suomestakin toisinaan löytyy potentiaalisia ratsuja. Paino sanalla toisinaan. Vaikka Daniel Susineva on varmasti kenelle tahansa Suomen (ja maailmankin) kouluskenessä pyörivälle tuttu nimi, on Gee sivuuttanut tämänkin kasvatustyön oletettavasti kokonaan ja jälleen vaadittiin pieni ulkopuolinen tuuppaus oikeaan suuntaan.

"Ihan joka päivä ei tule markkinoilla vastaan cremelloa FWB-varsaa", oli se ensimmäinen ja ilmeisin plussa, "ja GP-tason kouluratsuja kolmessa polvessa." Se oli sit siinä, eihän tästä voi tulla ku hyvä.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
kuvat © VRL-05265, VRL-14587

Luonne

Ohfudge, hevonen jonka nimi muistuttaa erehdyttävästi erästä monestikin Kuunokan tiluksilla kuultavaa huudahdusta. Kuvan kaunis, vaalea, sinisilmäinen yksisarvisen varsa, josta kasvoi hyvin rakentunut, hienosti liikkuva ori.. nimeltään Mäyrä. Mäyrää kutsuttiin kyllä ensi alkuun Fudgeksi (suomalaisten suussa ääntäen juuri niinkuin se kirjoitetaan) ja Gerardolle ori on ollut Fudge (oikein lausuttuna) vielä myöhemminkin, lähinnä siksi, koska Mäyrä ei aivan espanjalaisen kielen päälle sovi. Syy siihen, miksi Fudgesta tuli Mäyrä, valkenee useimmille siinä vaiheessa kun näkee oriin ulkoisen olemuksen, josta ei aivan heti uskoisi, että kyseessä on aivan kermanvaalea hevonen. Mäyrä myös usein haiseekin, noh, mäyrälle, koska ilmeisesti sen mielestä ei ole niin kovin tarkkaa jos siinä laskeutumisalustalla sattuu olemaan omia tai muiden hevosten tuotoksia. Loppusilauksena ori pitää maaperää nuohotessaan sangen kuuluvaa tuhinaa ja puhinaa, metsäsikamaisia piirteitä siis löytyy vähintään yhden lempinimen verran. Kirjanimen kaltaisia lausahduksia kuulee taas usein siinä vaiheessa kun Mäyrää mennään hakemaan puunattavaksi, useimmiten tosin ihan suomalaisittain ilmaistuna.

Mäyrä on muuten ihan mukavan tasainen, rohkea ja hyvätapainenkin hevonen. Emäänsä se on tullut siinä, että pientä randomia puuhastelua tuntuu aina ilmenevän missä vain ori liikkuukin, eikä asioiden tutkiminen jää rohkeudestakaan kiinni siinä vaiheessa kun uteliaisuus vie voiton. Mäyrä kuitenkin omaa ihmisläheisen ja kultaisen luonteenlaadun, ja asiat menevät sille perille yleensä ensimmäisellä kerralla.

Suku & jälkikasvu

Sukua 3 polvea
JB Coruscation
FWB vkk 168cm, KTK-II VIP MVA Fn
ii. Sinevan Aurifex
FWB vkk 174cm, KTK-II
iii. Paraxis
OLD crem 178cm, KRJ-I YLA1
iie. Apricity
TRAK rt 168cm, KTK-II
ie. Melisse Kern
KWPN rn 165cm
iei. Volgzaam Zacht
KWPN rn 167cm, KRJ-II KWPN-II VPVL-II
iee. I Am A Water Lily Flower
KWPN rt 159cm
Kallan Fallfudge
FWB vkk 172cm, KTK-III
ei. Ephemeral Vergessliche Denken
OLD vkk 172cm
eii. Lebenslang Qual
OLD crem 175cm, KRJ-II
eie. Forget It Dear
OLD trn 165cm, KRJ-II
ee. Audrey v. Helmwald
HANN prt 161cm, KTK-II VIP MVA Fn
eei. Armin
HANN prt 168cm, KTK-III KRJ-I YLA3 HANN-II
eee. Prada II
HANN trn 167cm, KTK-II KRJ-I YLA2 HANN-II
Jälkeläiset
Ei jälkeläisiä

Kilpailumenestys

Kilpailustatistiikka
Vahvimman ominaisuudet
Voima, liikkeet, kokoamiskyky.

Kilpailee kouluratsastuksessa Suomessa aluetasolla. Ei laatuarvostelutavoitteita.
KO vaativa B sijoituksia 00/00
RE 90cm ei kilpaile
KE - ei kilpaile
NJ näyttelyt

ei näyttelymenestystä
VSN näyttelyt

ei näyttelymenestystä
Sijoitukset
pvm JAOS, ohjastaja luokka 0/0

Päiväkirja

00/00

Päiväkirjamerkintä
© kirjoittaja