KTK-III
Toisin kuin isänsä, ponipoika jota meillä alettiin kutsua Harmiksi, on kaikkea muuta kuin mahtipontinen. Vaikka Harmi fyysisiltä ominaisuuksiltaan esiintyykin edukseen, ei oriilta löydy pallien lisäksi oikein minkäänlaisia miehisiä piirteitä. Se on ihmisen ystävä ja kaikkien muidenkin kaveri, rauhaarakastava ja hiljainen sekä todella tyhmä. Kaiken tämän vuoksi se on myös todella sympaattinen ja voittaa aika äkkiä ihmisen kuin ihmisen puolelleen.
Harmi on sen sortin tonttu, että sen kanssa voi touhuta kuka vaan. Jos jokin niin lähinnä kömpelyys ja tapaturma-alttius ovat orin kanssa asioita jotka kannattanee ottaa huomioon, se kun ei aina ajattele asioita ihan loppuun asti ja voipa siinä ihminenkin löytää itsensä yllättävistä tilanteista luotettuaan ponin olemattomaan arviointikykyyn. Harmi kuitenkin on kaikinpuolin helppohoitoinen ja rauhallinen, oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka kyllä sitä luonnollisesti erinäiset ja moninaiset epäonnistumiset jäävätkin vähän kaivelemaan epävarmuuden muodossa.
Vaikka Harmilla on niin sanotusti neljä vasenta jalkaa ja motoriikkaa säätelevän aivoalueen tilalla rusina, osaa se olla ihan taitavakin poni kun kaikki taivaankappaleet sattuvat oikeaan linjaan. Kiitosta ori ansaitsee erityisesti liikkeistään ja muutenkin sillä on monia hyviä ominaisuuksia niin ratsun kuin valjakkoponinkin työnkuvaa ajatellen, mutta keskittymis- ja kokoamisasiat aiheuttavat usein tuskaa. Onnistuakseen radalla Harmi tarvitsekin kuskin joka on äärimmäisen selkeä ja rauhallinen. Harmi kyllä osaa kun sille tarjoaa yksiselitteisesti vain sen oikean toimintatavan.
Eyre Albus
SHE mpäis 89cm EVM |
ii. My Name Is Maverick
SHE rnpäis 88cm |
ie. Eyre Isadora
SHE m 91cm |
|
Heavensent Peek-A-Boo
SHE m 100cm EVM |
ei. Heavensent Grimm Grin
SHE m 104cm |
ee. Raphoe Vegas Baby
SHE m 104cm |
Ei jälkeläisiä |
Tarkoitus oli todellakin tuoda Briteistä vain yksi hevonen. Yksi. Hevonen. Voinette kuvitella Gerardon ilmeen kun mä kotiin palatessa ilmoitin hyvin kasuaalisti, että "they will come next week". THEY.
Sanotaan nyt kuitenkin näin, että jos lähtee hevosta ostamaan ja oikein ulkomailta asti, täytyy tietenkin katsella useampia vaihtoehtoja ihan vaan jos se ensisijainen ei nappaakaan. Toki voi kysyä, että mitä mä tein shetlanninponitallilla urheiluhevosta etsiessäni, mutta se nyt on sivuseikka - täytyy pitää kaikki mahdollisuudet avoinna! Puddlepen ja sen omistaja Etta Hayes pitivät huolen siitä, että niitä mahdollisuuksia löytyi, sillä vaikka talli oli vasta aloittanut varsinaisen kasvatustoimintansa, suhtautui omistajatar siihen aivan jäätävällä intohimolla. Siinä esiteltiin niin parhaat oriit kuin pahnanpohjimmaisetkin ja joka ponin suku selvitettiin ulkomuistista vähintään viidettä polvea myöten. Valtava tietämys ja huumorilla höystetty asenne tekivät minuun vaikutuksen siinä missä ponitkin.
Pakko myöntää, että Harry niminen mustanpäistärikkö kiinnitti mun huomioni ihan heti. Sitä kuulemma kutsuttiin myös nimellä 'Worry', mikä kuulemma sopi tapaturma-alttiille ponimiehelle paremmin kuin sankarillisen velhopojan nimi. Sieltä se tuijotteli ihan hillittömän otsatukkansa alta tarhasta - tai mä oletan, että tuijotteli, vaikka epäilin näkeekö eläinparka yhtään mitään - ja tulla tepsutteli pöristen portille tervehtimään. Viereisessä tarhassa hyvin samannäköinen eläin ravasi kuin viimeistä päivää pitkällä, kauniilla askeleella ja kaikin puolin mahtipontisena.
"That's his father," Etta mainitsi ohimennen samalla kun esitteli varsakatrastaan. Mun lasittunut katse näki kuitenkin vain pienen sekakarvaisen oripojan joka kihnutti itseään polveeni. Ainahan jostakin vielä yhdelle ponille paikka löytyy, eikö?