Kuunokka

★ ★ ★ KTK-III

Sugarcuff Valkyrie

Suomalainen puoliverinen, tamma
Tummanruunikko (Aa EE), 167cm
s. 15.02.2018 FI 23 vuotta
VH18-031-0191

kasv. Serena, VRL-09337
om. S. Malvalehto (VRL-09334)

kenttäpainotus jalostuskäytössä

Ruffi muutti Kuunokkaan varsana emänsä Senjan kanssa ja äitinsä tyttärenä siitä tietenkin odotettiinkin paljon, vallan kun isäkin oli upeasti menestynyt norjalaisori. Niinhän siinä tuppaa vaan monesti käymään, että kun odottaa liikaa, niin tulee pettymään, eikä Ruffista tietenkään kasvanut ihan sen tasoista ratsua kuin olisimme toivoneet. Oikein mukava hevonen, kyllä, mutta kapasiteetiltaan pieni pettymys.

Lyhyehkön kenttäratsun uransa päätteeksi päätimme liisata tamman Dahlvikiin, jossa se saisi toimia opetusratsuna koulun oppilaille. Toiveissa myös on käyttää Ruffia jalostukseen; ehkä sen vanhempien kyvyt tulisivat esiin sitten seuraavassa polvessa. Tammalla nähtiin siis vielä jalostusarvoa, vähintäänkin Senjan suvun jatkajana, mutta vain aika näyttäisi olisiko Ruffista siihen hommaan.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
kuvat © scirlin

Luonne

    Huom. Ruffi asuu Dahlvikin hevosopistolla opetusratsuna.

Vaikka Ruffi onkin perinyt emältään paljon hyviä ominaisuuksia, on tamma harmillisesti jäänyt hieman sellaiseksi kakkoslaadun kaveriksi. Luonteeltaanhan Ruffi on erittäin miellyttävä, jopa hyvin paljon Senjan kaltainen sosiaalinen, kiltti ja aavistuksen herkkä hevonen. Tammalle on siunaantunut jonkin verran temperamenttia, jota se muistaa esitellä varsinkin muille hevosille. Ruffia voi kyllä tarhata muiden kanssa, mutta se ei ole alistuvaa tyyppiä ja hyväksyy uusia laumanjäseniä varsin hitaasti.

Ihmisten kanssa Ruffi tulee yleisesti ottaen hyvin toimeen eikä tamman kanssa vaadita suurempaa hevoskokemusta. Herkkyys toki ilmenee toisinaan käsittelytilanteissa ja Ruffi kyllä osaa huomauttaa jos esimerkiksi harjaus kutittaa sitä. Myös kengittäjälle sillä on joskus sananen sanottavanaan, vaikka tavallisesti sekin toimenpide menee ihan kohtuudella.

Ratsuna Ruffi ei ole kovinkaan osaava. Tamman liikkeet eivät ole sieltä puhtaimmasta päästä eikä se yksinkertaisesti ole rakenteeltaan ihan sitä mitä korkean tason urheiluhevoselta toivoisi. Ruffi kuitenkin liikkuu mielellään ja vaikka sillä ei kapasiteettia kovin korkealle olekaan, on se hyppytekniikkakin hyvä. Herkkä ja toisinaan temperamenttiaankin osoittava tamma onkin sopiva tuntiratsu, jossa on haastetta juuri sopivia määriä.

Suku & jälkikasvu

Sukua 2 polvea
Røkr Prime
NWB rn 168cm, KERJ-I
ii. Ørnulf Ørn
NWB rn 168cm, KTK-III
iii. Ingemar
iie. Petry
ie. Ragnarok Rinna
NWB mkm 167cm, KERJ-I ERJ-I
iei. Radon
iee. Ragni
Pour Some Sugar On Me STC
KWPN rn 164cm, KTK-III VIR MVA Ch KERJ-III ERJ-II
ei. Vincente
KWPN m 167cm
eii. Hey Johnny
eie. She’s a Gucci Girl
ee. Love Bites
HANN rn 162cm
eei. Run Riot
eee. Miss You In a Heartbeat
Jälkeläiset
fwbNox Magnetizeds. 12.12.2021, isä Magnetism PBei meriittejä
fwbNox Psychosugars. 17.07.2021, isä Pauwau PsychosocialKEV-II
fwbA Hobbit In Headlightss. 28.03.2020, isä Brokeback WundermordorKEV-I KTK-III

Kilpailumenestys

Kilpailustatistiikka
Vahvimman ominaisuudet
Kestävyys, kokoamiskyky, voima.

Kilpailee kenttäratsastuksessa Suomessa aluetasolla. Ei laatuarvostelutavoitteita.
KO helppo A ei kilpaile
RE 120cm ei kilpaile
KE helppo tasolla 3 / 2
NJ näyttelyt

ei näyttelymenestystä
VSN näyttelyt

ei näyttelymenestystä

Päiväkirja

00/00

Päiväkirjamerkintä
© kirjoittaja