Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
ylläpitäjä Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@gmail.com

SUOSITTELEMME
Routaruusu
Myrskylä
Vuorna

Koti. Se on paikka, ihmiset, tunnelma. Se on niin itsestään selvä, kunnes siitä on kaukana. Sahra-aho on aina ollu mulle koti. Jeilinvaara. Minä ja mun siskot, isä ja lauma lehmiä. Meillä oli ihan omanlaisemme lapsuus. Me juostiin pelloilla ja metsissä, ongittiin joella, kiipeiltiin puihin, pyöräiltiin ratsastuskoululle ja takaisin, koulutettiin lehmistä ratsuja ja naurettiin (ja joskus itkettiin) kun tultiin pukkisarjan päätteeksi alas. Pala palalta ne asiat tietty hävis sieltä. Lehmät. Ensin yksi sisko, sitten toinen. Kun mie palasin takasin oli vaan isä, talo ja vanha, tyhjä navetta.

Myös Sahra-aho oli muuttunu. Melkein kaikki vanhat kaverit oli lähteny. Samat akat juorus kylillä, mutta uudet teinit lorvi kaupan kulmilla. Joskus sata vuotta sitten sekin oli ollut meidän paikka, nyt mie olin muinaismuisto vuosikymmeneltä jota nämä lapset ei oo ees eläny.

Kun mie sitten seisoin siinä pihamaalla yrittämässä epätoivoisesti saada edustavia kuvia uusituista tiloista, en ollu ihan varma oliko se raiskaus vai rakkautta. Se ei ollu enää se koti jonka mie muistin ja tunsin, mutta ei ihan täysin erikään. Olin tehnyt siitä jotain omaa ja avannut uuden luvun Jeilinvaaran historiankirjaan.

Virtuaalitalli Jeili sai alkunsa halusta tehdä jotain omaa ja uutta. Sen ovet avautuivat keskelle Pohjois-Karjalaista korpea marraskuussa 2017, kasvatusrotuna mikäpä muukaan kuin suomenhevonen, tuo monipuolinen ja sisukas kumppani niin arjessa kuin kilpakentilläkin. Suomenhevosessa yhdistyvät lasten ja tätien (miksi ei setienkin) varma ja rohkea puskaratsu sekä tasokas ja voitontahtoinen kilpahevonen, puhumattakaan kestävyydestä jota ne ovat osoittaneet niin puusavotoissakin kuin Suomen historian sodissakin. Voinee siis sanoa, että Jeilin toiminnan suola on juuri suomenhevosten kasvatus niin harrastuskavereiksi kuin kilparatsuiksikin, ja pippuri puolestaan omien suomalaistemme kanssa touhuaminen tallissa ja tien päällä.

layout © VRL-09334     tausta © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
kuvitus © Tuomo Lindfors (CC BY-NC-SA 2.0)