Jeili

virtuaalitalli :: virtuaalihevonen

YHTEYS
tallia ylläpitää Serena, VRL-09334
serenavirtuaali@outlook.com

Tilliäinen

KTK-II VIR MVA Ch

NIMI Tilliäinen
ROTU,SKP Suomenhevonen, ori
SYNTYMÄAIKA 25.03.2015 FI 8 vuotta k. 08/2021
REKISTERINUMERO VH16-018-2762
VÄRI, SÄKÄ Rautias, 154cm
KASVATTAJA Susanna Eskelinen (evm)
PAINOTUS (TASO) Koulu (ko va B - re 80cm)
OMISTAJA Serena, VRL-09334

Mulle harvoin iskee kaamosmasennus. Itse asiassa mä kuulun siihen osaan kansasta joka tuntee syksyn pimeydessä olevansa ihan eniten elossa ja se mälsä fiilis läjähtää niskaan vasta kevään tullen. Vois jopa sanoo, että kärsin tilasta, jonka olen itse nimennyt kaamoshulluudeksi. Valtavissa energiapärinöissäni kyllästyn herkästi, keksin kaikkea uutta ja usein jopa, normaalista poiketen, toteutan niitä uusia ideoita. Joku sanoisi mun varmaankin olevan täysin holtiton eikä se kaukana totuudestakaan liene.

Noh, tuli syksy ja kaamoshulluus. Tällaisessa tilassa ei pitäis allekirjoittanutta päästää minnekään heppasivuille selailemaan myytäviä ratsuja. Niimpä vain pääsin ja eksyinkin jo eräänä viikonloppuna Kapinan Suomenhevosten tontille silmäilemään laumanpienennysmyyntien satoa. Näky miellytti silmää vähän pelottavankin paljon ja koska kukaan ei ollut jaksanut lähteä esiliinakseni kyseisiin peijaisiin, sain päähäni tehdä tarjouksen peräti viidestä hevosesta. En tosin missään vaiheessa uskonut, että ne kaikki minulle päätyisivät, joten olihan siinä jokusen ajan päästä selitteleminen yhdelle jos toisellekin asianosaiselle mistä ja ennen kaikkea miksi moinen lauma tuli ostettua.

Tilliäinen on ailahtelevan luonteen omaava suomenhevosori. Aamupäivällä ori saattaa tervehtiä hoitajaa hyvällä mielellä, mutta iltapäivästä tilanne on aivan päinvastainen ja hoitaja saattaa saada tervehdykseksi vain luimisteluja. Luonteestaan huolimatta Tilliäinen ei ole ikinä vahingoittanut ketään, se vain sattuu näyttämään tunteensa herkemmin kuin kukaan tallin hevonen.

Tilliäistä hoidettaessa tulee ottaa huomioon sen mielentila. Iloisella tuulella orin voi antaa olla karsinassa vapaana, mutta känkkäränkän yllättäessä se kannattaa sitoa kiinni. Harjauksesta Tilliäinen nauttii fiiliksestä huolimatta ja se ei millään antaisi hoitajan lopettavan harjaamista vaan tuuppii harjakoppaa toiveikkaasti hoitajaa kohti harjauksen loppusuoralla. "Jos nyt vielä kokeiltaisiin tuolla toisella harjalla?" Varusteiden tullessa esille Tilliäinen saattaa muuttua apaattiseksi, eikä se juuri huomioi hoitajaansa. Huonolla tuulella ollessaan korvat ovat tiukasti luimussa, mutta ori pitää jupinat itsellään ja kääntää katseensa hoitajasta pois. Tilliäinen jatkaa apaattisessa olemuksessaan aina kentälle asti ja herää tähän päivään vasta ratsastajan kiivetessä satulaan.

"Tilliäinen!!", karjuu ratsastaja, joka makaa toisessa päässä kenttää orin viilettäessä ympäri kenttää heitellen pukkeja minkä kerkeää. Tilliäinen ei ole ratsuna helpoimmasta päästä, ja sen selässä olevan on osattava istua kyydissä kuin tiskirätti ja kestettävä pienet ilopukit, joita matkan varrelle saattaa tulla. Jos ratsastaja tipahtaa vahingossa kyydistä, ei oria pidättele enää mikään. Se saattaa juoksuttaa ratsastajaa kenttää ympäri pari kierrosta, ennen kuin antaa ottaa itsensä kiinni. Selässä pysyvä ratsastaja saa kuitenkin orin kanssa ihmeitä aikaan, vaikka satunnaisista pukkihypyistä tuleekin usein virhepisteitä. Hyvänä päivänä Tilliäinen jaksaa keskittyä suoritukseen ja askeltaa eteenpäin pontevasti ja lennokkaasti. Se taipuu kauniisti ja nostaa askellajit kevyesti pienten hypähdyksen saattelemana.

luonne © rebely, kiitos!

Suku & jälkeläiset

Tallaaja
värisäkä
ii. Tuutori
värisäkä
ie. Mellastus
värisäkä
Pillitys
värisäkä
ei. Pillipulla
värisäkä
ee. Karelin Jeelika
värisäkä

Värigenetiikka Aa ee.

Kokoamiskyky, liikkeet, temperamentti.
Nopeus, rohkeus, älykkyys.

Sukua virtuaalimaailmassa 0 polvea.
Käytettävissä jalostukseen rajattomasti.

o.Valokylän Tillintallin
ei meriittejä
s. 26.06.2021 emä Ruusuöljy
t.Myrskylän Midsommar
ei meriittejä
s. 25.06.2021 emä Kettupolun Esteri
t.Hymytiainen
ei meriittejä
s. 14.02.2021 emä Kiiltokuvatyttö
t.Jeilin Kuuhile
ei meriittejä
s. 05.02.2021 emä Kuunkudelma
o.Varpun Kuu-Ukko
KTK-II SV-I KV-III
s. 21.10.2020 emä Karpalokuu

Kilpailut & Valmennukset

Kilpailee kouluratsastuksessa.

Kouluratsastus tasolla 6 / 5
Esteratsastus -
Kenttäratsastus -
Valjakkoajo -

KTK-II ; Virtuaalinen suomenhevoskantakirja 12/2019

VIR MVA Ch ; Virtuaalinen näyttelyjaos 10/2020

SLA ; ei vielä osallistunut 00/0000

KRJ ; ei vielä osallistunut 00/0000

Näyttelyjaoksen näyttelyt Virtuaaliset show-näyttelyt VSR:n rotunäyttelyt
21.06.2020 kutsu - sh oriit - irtoSERT
08.08.2020 kutsu - sh oriit - irtoSERT
28.08.2020 kutsu - sh oriit - irtoSERT
05.09.2020 kutsu - sh oriit - BIS3 MVA-SERT
05.10.2020 kutsu - sh oriit - BIS5 MVA-SERT
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
VSR-CUP KRJ-CUP ERJ-CUP
00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0 00.00.0000 kutsu - luokka - 0/0
Päiväkirjamerkintä (kirj. )

ulkoasun kuvitus © Petri Damstén (CC BY-NC-SA 2.0)
hevosen kuvat © Scirlin