5
Vaikka suomalaisen puoliverisen juuret juontavat muihin, pääasiassa Euroopan hevosmaihin, on se silti Suomalainen isolla S:llä, ennen kaikkea siksi, koska se on kasvatettu suomalaisella sisulla, taidolla ja rakkaudella. Kuunokassa tavoitteena on yhtälailla vaalia kotimaista kasvatusta kuin myös yhdistellä rohkeasti uusia hevosia sallituista kantakirjoista. Toivottu lopputulos on terve, rohkea ja kilpailukykyinen ratsuhevosvarsa.
Saksalaisten puoliveristen kruununjalokivi, trakehner, ei kaipaa esittelyjä sen enempää kuin perustelujakaan. Trakehnerjalostus on Kuunokassa pientä ja osittain tarkoitus onkin vain tuoda uutta kotoisiin FWB sukuihin. Tavoitteena on myös luoda omia, uusia linjoja kantakirjan pariin; Nox-trakehnerit saavat tunnusomaiset piirteensä käyttämällä jalostukseen valikoidusti myös täysiveriristeytyksiä.
Ensimmäisiä mielikuvia iberialaishevosista ovat yleensä isot, näyttävät liikkeet ja arvokas olemus. Kun siihen yhdistetään täysi- ja puoliveristen aatleettisuus, saadaan espanjalainen puoliverinen, monipuolinen urheiluhevonen, jonka ihanteessa yhdistyvät edellämainittujen parhaat ominaisuudet. Kuunokassa kasvatetaan espanjalaisia puoliverisiä pienessä mittakaavassa, mutta suurella sydämellä, lähinnä omaan käyttöön.